Bc. Kateřina Ordeltová

Master's thesis

Fyziologické účinky antioxidantů přítomných v potravinách

Physiological Effects of Antioxidants Included in Food
Abstract:
Práce se zabývá výskytem antioxidantů v potravinách a jejich vlivem na organismus člověka. Teoretická část práce uvádí charakteristiku jednotlivých antioxidantů, jejich dělení, vlastnosti, vliv na organismus a lidské zdraví. Jsou vypsány potraviny bohaté na antioxidanty i negativní účinky volných radikálů na organismus. Praktická část je zaměřená na správné sestavení jídelního lístku a zařazování potravin …more
Abstract:
The bachelor thesis concerns with the occurrence of antioxidants in foods and their effects on the human body. The theoretical part of the thesis presents the charakteristics of individual antioxidants, their division, properties, effects on the organism and human health. Foods rich in antioxidants and the negative effect s of free radicals on the body are listed. The practical part is focused on the …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 7. 6. 2023
  • Supervisor: Mgr. Petr Ptáček, Ph.D.
  • Reader: Mgr. Jana Horská, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta

Masaryk University

Faculty of Education

Master programme / field:
Teacher Training for Secondary Schools / Teacher Training of Specialized Subjects for Secondary Schools