Fyziologické účinky antioxidantů přítomných v potravinách – Bc. Kateřina Ordeltová
Bc. Kateřina Ordeltová
Master's thesis
Fyziologické účinky antioxidantů přítomných v potravinách
Physiological Effects of Antioxidants Included in Food
Abstract:
Práce se zabývá výskytem antioxidantů v potravinách a jejich vlivem na organismus člověka. Teoretická část práce uvádí charakteristiku jednotlivých antioxidantů, jejich dělení, vlastnosti, vliv na organismus a lidské zdraví. Jsou vypsány potraviny bohaté na antioxidanty i negativní účinky volných radikálů na organismus. Praktická část je zaměřená na správné sestavení jídelního lístku a zařazování potravin …moreAbstract:
The bachelor thesis concerns with the occurrence of antioxidants in foods and their effects on the human body. The theoretical part of the thesis presents the charakteristics of individual antioxidants, their division, properties, effects on the organism and human health. Foods rich in antioxidants and the negative effect s of free radicals on the body are listed. The practical part is focused on the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2023
Identifier:
https://is.muni.cz/th/squ63/
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2023
- Supervisor: Mgr. Petr Ptáček, Ph.D.
- Reader: Mgr. Jana Horská, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Pedagogická fakultaMasaryk University
Faculty of EducationMaster programme / field:
Teacher Training for Secondary Schools / Teacher Training of Specialized Subjects for Secondary Schools
Theses on a related topic
-
Potraviny bohaté na antioxidanty
Erika Zárubová -
Přirozené antioxidanty v potravinách jako prevence oxidativního stresu v organismu
Natálie Kaserová -
Antioxidanty v potravinách a možnosti aplikace antioxidantů ve výživě
Martina DUBNOVÁ -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Vitaminy, minerály a tekutiny ve výživě seniorů.
Alena BROŽOVSKÁ