Dung Le Quang

Bakalářská práce

Pracovně právní postavení pracovníků donáškových služeb v oblasti stravování

Work conditions and legislation for food delivery couriers
Anotace:
Služby rozvozu jídla jsou jedním z nejrychleji rostoucích odvětví nejen gastronomického cestovního ruchu, ale i stravování obecně. S tím, jak neustále roste poptávka, hledají společnosti stále další kurýry. Globálně se vyskytují případy, kdy rozvážkové firmy nenabízí kurýrům žádné zaměstnanecké benefity ani za ně neplatí zdravotní a sociální pojištění, což je důvodem, proč je cílem této práce zmapovat …více
Abstract:
Food delivery services are one of the fastest growing branches in culinary tourism, and gastronomy in general. With continuously growing demand, food delivery services are always in search of new couriers. There have been instances globally of companies exploiting couriers, not providing full employment benefits such as set wage and social security, which is why the main goal of this thesis is to assess …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 10. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 25. 5. 2020
  • Vedoucí: Jan Žufan
  • Oponent: Kateřina Hyan

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Praze
http://www.vse.cz/vskp/eid/76135