Změny fyzikálních parametrů a látkového složení plodové zeleniny v průběhu skladování – Soňa Spáčalová
Soňa Spáčalová
Bakalářská práce
Změny fyzikálních parametrů a látkového složení plodové zeleniny v průběhu skladování
Changes in physical parameters and fabric composition of fruit vegetables during storage.
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá změnami fyzikálních parametrů a látkového složení plodové zeleniny v průběhu skladování.Práce je rozdělena na část literární a praktickou. V literární části je popisována historie jednotlivých druhů plodové zeleniny, jejich charakteristika, látkové složení, nároky na prostředí a odrůdy. Dále jsou zde prostudovány možnosti skladování plodové zeleniny, znaky jakosti, organoleptické …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with changes of physical parameters and fabric composition of fruit vegetables during storage.The thesis is divided into a literary and practical part. In the literary part is described the history of individual species of fruit vegetables, their characteristics, fabric composition, demands on environment and varieties. Further, the possibilities of storage of fruit vegetables …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 8. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Dr. Ing. Anna Němcová
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Jakost rostlinných potravinových zdrojů
Práce na příbuzné téma
-
Plodová zelenina - nutriční a gastronomický význam
Veronika Skupinová -
Možnosti aplikace rostlinných silic pro konzervaci plodové zeleniny z čeledi Solanaceae
Matěj Stárek -
Plodnost třešní a kvalita jejich plodů u odrůd pěstovaných na slabě rostoucí podnoži
Anna Klánová -
Výnos a kvalita jarního ječmene v podmínkách zemědělského podniku
Martin KANTOR -
Výskyt vybraných patogénov a kvalita krmiva z tradičných a jemnolistých odrôd kostravy trsťovníkovej
Ivana Koláčková -
Kvalita potravinářských odrůd pšenice v ZD Hodonice
Radek SABÁČEK -
Kvalita hroznů u PIWI odrůd v podmínkách ekologického vinohradnictví
Veronika Hromková -
Tvorba výnosu a kvalita ozimé pšenice v podmínkách setrvalého pěstování
Kristýna PAVLÁTOVÁ