Sabina Szabó

Bakalářská práce

Taxonomie rodu Mentha L. a využití jeho druhů v potravinářství

Taxonomy of the genus Mentha L. and it's use in food industry
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá využitím máty peprné v potravinářství. Máta patří mezi nejvíce pěstované a využívané léčivé rostliny. Pěstuje se téměř po celém světě a je využívána především v potravinářství, farmacii, kosmetice, aromaterapii a tabákovém průmyslu. Na trhu je nejčastěji ve formě čerstvé či sušené byliny nebo esenciálního oleje. Esenciální olej neboli silice je získáván především destilací …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with the use of Mentha piperita L., in the food industry. Mint belongs to the most cultivated and popular medicinal plants. It’s almost grown over the world and it’s used especially in food industry, pharmacy, cosmetics, aromatherapy, and tobacco industry. Most often it‘s in form of dry or fresh herbs or essential oil on the market. This essential oil or oil is obtain primarily …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin