Vliv přídavku vlákniny na kvalitu fermentovaných mléčných výrobků s obsahem probiotik – Katerina Vihanova
Katerina Vihanova
Master's thesis
Vliv přídavku vlákniny na kvalitu fermentovaných mléčných výrobků s obsahem probiotik
Effects of fiber addition on probiotic fermented milk products quality
Abstract:
Diplomová práce se zabývá vlivem přídavku vlákniny na kvalitu probiotických fermentovaných mléčných výrobků. Stručně, co je to vláknina (definice), jak ji dělíme (rozpustná, nerozpustná), jaké zdroje vlákniny jsou nebo mohou být používány v potravinářství (výčet), jaké pozitivní účinky má a proč by mohlo být dobré ji dávat do probiotických výrobků (jak působí na probiotika). V experimentální části …moreAbstract:
Thesis is dedicated to an influence of a fiber addition on quality of fermented dairy products. The theoretical part is divided into three subsections. In brief, what fiber is, how do we divide it (soluble, insoluble), sources that could be used in a food industry, which positive effects does fiber have on a consumer and why is it beneficial to fortify dairy products containing probiotik bacteria. …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Miroslava Potůčková
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VIHANOVA, Katerina. \textit{Vliv přídavku vlákniny na kvalitu fermentovaných mléčných výrobků s obsahem probiotik}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/rvsst8/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Kysané mléčné výrobky ve výživě dospělých
Roman MEZEY -
KYSANÉ MLÉČNÉ VÝROBKY VE VÝŽIVĚ ČLOVĚKA
Anton Miroshnichenko -
Mléko a mléčné výrobky ve výživě dětí základní školy
Sára HONZEJKOVÁ -
Hodnocení kvality kysaných mléčných výrobků z tržní sítě
Ludmila Matalová -
Probiotika, prebiotika, synbiotika a postbiotika v mateřském mléce a formulích
Lucie ŠEBÍKOVÁ -
Probiotika a jejich význam z hlediska lidského zdraví
Petra ŠTROBLOVÁ -
Prebiotika a jejich využití v potravinářství
David Šilha -
Stanovení vlákniny v produktech z mořských a sladkovodních řas na přístroji ANKOM Fiber Analyzer.
Lenka DLABAČOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights