Vznik a vývoj karbonylových sloučenin při výrobě vína – Ing. Jakub Herzán
Ing. Jakub Herzán
Disertační práce
Vznik a vývoj karbonylových sloučenin při výrobě vína
Formation and development of carbonyl compounds in wine production
Anotace:
Práce sleduje vliv prodloužené macerace, zrání v dubových sudech, použití SO2 a filtrace na vývoj karbonylových sloučenin v procesu výroby vína s důrazem na minimalizaci technologických operací. V rámci experimentu bylo vyrobeno bílé a oranžové víno z hroznů odrůdy Veltlínské zelené. Tato vína zrála po fermentaci v dubových sudech a nerezových tancích, následně byla lahvována. V průběhu fermentace …víceAbstract:
The thesis studies the effect of prolonged maceration, aging in oak barrels, the use of SO2 and filtration on the development of carbonyl compounds in winemaking process with an emphasis on the minimalization of technological operations. As part of the experiment, white and orange wines were made from Grüner Veltliner grapes. These wines matured after fermentation in oak barrels or stainless steel …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 8. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D.
- Oponent: Lubomír Lampíř, externi, Renata Mikulíková, externi, Katarína Furdíková, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví
Práce na příbuzné téma
-
Izolace fenolických látek z Morus alba a jejich možné využití v topické aplikaci
Helena Cagašová -
Obsahy polyfenolů v bílých a oranžových vínech
Eliška Faitová -
Vliv délky kontaktu rmutu na parametry oranžových vín
Vladimír Škrábek