Ing. Jakub Herzán

Doctoral thesis

Vznik a vývoj karbonylových sloučenin při výrobě vína

Formation and development of carbonyl compounds in wine production
Anotácia:
Práce sleduje vliv prodloužené macerace, zrání v dubových sudech, použití SO2 a filtrace na vývoj karbonylových sloučenin v procesu výroby vína s důrazem na minimalizaci technologických operací. V rámci experimentu bylo vyrobeno bílé a oranžové víno z hroznů odrůdy Veltlínské zelené. Tato vína zrála po fermentaci v dubových sudech a nerezových tancích, následně byla lahvována. V průběhu fermentace …viac
Abstract:
The thesis studies the effect of prolonged maceration, aging in oak barrels, the use of SO2 and filtration on the development of carbonyl compounds in winemaking process with an emphasis on the minimalization of technological operations. As part of the experiment, white and orange wines were made from Grüner Veltliner grapes. These wines matured after fermentation in oak barrels or stainless steel …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 8. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: prof. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D.
  • Oponent: Lubomír Lampíř, externi, Renata Mikulíková, externi, Katarína Furdíková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Doctoral programme / odbor:
Horticultural Engineering / Horticulture

Práce na příbuzné téma