Vliv úpravy masa na obsah vitamínu B\dindex{12} – Bc. Lea Šarková
Bc. Lea Šarková
Master's thesis
Vliv úpravy masa na obsah vitamínu B\dindex{12}
Effect of meat preparation on vitamin B\dindex{12} content
Abstract:
Diplomová práce pojednává o vitamínu B12, konkrétně se zabývá jeho stanovením v mase pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie se spektrofotometrickou detekcí. Byla provedena optimalizace podmínek úpravy vzorku a extrakce samotného vitamínu B12. Za nejúčinnější metodu byla zvolena extrakce pomocí enzymatického štěpení s následným přečištěním a zakoncentrováním na imunoafinitní SPE koloně. Optimalizovaná …moreAbstract:
The determination of vitamin B12 in meat using a high-performance liquid chromatograph with spectrophotometric detection is topic of this thesis. The sample preparation and vitamin B12 extraction conditions were optimized. Extraction by enzymatic digestion followed by purification and concentration on an immunoaffinity SPE column was chosen as the most efficient method. The optimized method was used …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 7. 2020
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠARKOVÁ, Lea. \textit{Vliv úpravy masa na obsah vitamínu B$\backslash$dindex$\{$12$\}$}. Online. Master's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/rxfdbd/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Šarková, Lea. Vliv úpravy masa na obsah vitamínu B\dindex{12}. Pardubice, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Optimalizace stanovení vitamínu B12 pomocí mikrobiální metody pro sinici Arthospira maxima
Gabriela Dřínovská -
Stanovení vitamínu B\dindex{12} v mase připravené metodou sous-vide
Michaela Merclová -
Vitamín B\dindex{\tp{12}} v potravinách
Lea Šarková -
Maso ve výuce gastronomie
Michaela Bednaříková -
Podnikatelský plán: Prodejna "Maso-Uzeniny"
Rudolf Gábor -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- hovězí maso.
Jana Lainková -
Králičí maso - zdroj cenných výživových látek
Martin Janulík -
Finanční analýza společnosti MASO UZENINY PÍSEK, a.s. z pohledu věřitele
Adam Čepec