Významné patogenní mikroorganismy syrového kravského mléka – Kristýna HRUBEŠOVÁ
Kristýna HRUBEŠOVÁ
Bakalářská práce
Významné patogenní mikroorganismy syrového kravského mléka
Important food-borne pathogens in raw cow´s milk
Anotace:
Práce se zabývá problematikou výskytu patogenních mikroorganismů v syrovém kravském mléce, se zvláštním zaměřením na Campylobacter jejuni a Staphylococcus aureus, včetně jejich negativního vlivu na zdraví konzumentů. Problematika konzumace syrového mléka byla v poslední době dosti diskutovanou otázkou a je v této práci podrobněji rozvedena. S ohledem na možný výskyt patogenních mikroorganismů je nezbytné …víceAbstract:
This work talks about the problems of food-borne pathogens in raw milk, with a special focus on Campylobacter jejuni and Staphylococcus aureus including its negative influence on health of the consumers. The topic of consumption of raw milk was lately a much discussed question and is further described in the text. With consideration to possible occurrence of food-borne pathogens, it is important to …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2012
Zveřejnit od: 13. 4. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HRUBEŠOVÁ, Kristýna. Významné patogenní mikroorganismy syrového kravského mléka. Č. Bud., 2012. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 13.4.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 4. 2012 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Zemědělské biotechnologie
Práce na příbuzné téma
-
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Patogenní mikroorganismy v mléce a mléčných výrobcích
Anna Hyžáková -
Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy
Lenka Zbořilová -
Inhibiční účinek přírodních látek rostlinného původu na technologicky významné mikroorganismy
Marek Hloch -
Infekce vyvolané toxiny bakterie Clostridium difficile
Ivana OLIVKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva