Kapr jako potravina: historický pohled od konce středověku do roku 1914 – Bc. Barbora Šlemrová
Bc. Barbora Šlemrová
Master's thesis
Kapr jako potravina: historický pohled od konce středověku do roku 1914
Common carp as food: a historical perspective from the end of the Middle Ages to 1914
Anotácia:
Souhrn V literární rešerši této práce byl stručně a věcně popsán kapr z mnoha hledisek, zejména z hlediska biologického, nutričního, lingvistického a kulturního. V empirické části si tato diplomová práce kladla za cíl sestavit kuchařku s historickými návody na přípravu pokrmů z kapřího masa. Celkem bylo shromážděno 121 historických kapřích receptů. Pro zachování autentičnosti byly recepty transkribovány …viacAbstract:
Summary In the literature review of this thesis, the carp has been briefly and factually described from many perspectives, particularly from biological, nutritional, linguistic and cultural perspectives. In the empirical part, this thesis aimed to compile a cookbook with historical instructions for the preparation of carp dishes. A total of 121 historical carp recipes were collected. In order to maintain …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Lukáš Kalous, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠLEMROVÁ, Barbora. \textit{Kapr jako potravina: historický pohled od konce středověku do roku 1914}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/s0jqh1/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční hodnoty potravin v rámci jídelního lístku ve školní jídelně
Lenka Fišarová -
Vliv technologického zpracování na nutriční hodnoty jedlého hmyzu
Ivana Soukupová -
Výroba bezlepkových sušenek s netradiční surovinovou skladbou a stanovení jejich nutriční hodnoty
Kateřina Matějková -
Vliv délky fermentace kakaových bobů na obsah biologicky aktivních látek a nutriční hodnoty čokoládové hmoty
Barbora Pažoutová -
Nutriční hodnoty medu a jeho využití v potravinářství
Vratislava Kostková -
Vliv přírodních aditiv na prodloužení skladovatelnosti chlazených paštik z kapra obecného (Cyprinus carpio)
Ondřej TUNYS -
Využití komponentů a krmiv rostlinného původu ve výživě kapra obecného (Cyprinus carpio L.).
Josef Kudláček -
Využití produktů ze zpracování konopí ve výživě kapra obecného (Cyprinus carpio L.).
Ondřej Palíšek
Názov
Vložil
Vložené
Práva