Kuchařky a jiné gastronomické publikace a jejich čtenáři v ČR – Adela Vymerová
Adela Vymerová
Bakalářská práce
Kuchařky a jiné gastronomické publikace a jejich čtenáři v ČR
Cookbooks and other culinary publications and their readers in the Czech Republic
Anotace:
Bakalářská práce se skládá z teoretické a praktické části. V teoretické části najdeme historický souhrn, který se věnuje vývoji kuchařského umění v historii, kterou datujeme od 18. století, až do dnes. Dále jsou zmíněny pořady o vaření, kuchařské časopisy či knihy. V praktické části je výzkum čtenářů pomocí dotazníku, který byl rozeslán jednotlivým respondentům. Dále je použita metoda komparace a swot …víceAbstract:
This bachelor thesis is composed of theoritical and practical part. . In the theoritical part we can find historical summary which is dedicated to evolution of culinary history, dated from 18th century, until now. Also are mentioned cooking shows, cooking magazines or books. In practical part we find research readers of culinary books using questioannaires which was send out to each respondents. Also …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2016
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/14471/vsh_b/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2016
- Vedoucí: PhDr. Jaroslav Holoubek, PhDr. Marek Merhaut, Ph.D.
- Oponent: Ing. Martina Sochůrková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VYMEROVÁ, Adela. \textit{Kuchařky a jiné gastronomické publikace a jejich čtenáři v ČR}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/s0zwgl/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Analýza marketingového úspěchu gastronomie L. Hrušky
Adéla Šímová -
Pokrmy na talíři všedním i svátečním, za krize i míru, aneb proměny gastronomie mezi lety 1900-1938 v českých kuchařských knihách
Vendula Cilečková -
Kuchařské knihy a odborná literatura týkající se stravování v letech 1948-1956: teorie stravování versus praxe zásobování.
Barbora Knotová -
Slavné postavy v dějinách gastronomie
Aneta Peterová