"Jste to, co jíte" Jak česká a britská kuchyně odráží pravdivost tohoto výroku? – Bc. Andrea KRÁKOROVÁ
Bc. Andrea KRÁKOROVÁ
Bachelor's thesis
"Jste to, co jíte" Jak česká a britská kuchyně odráží pravdivost tohoto výroku?
"You are what you eat" In what ways do the cuisines of the Czech Republic and the UK reflect the truth of this statement?
Abstract:
The final project deals with the interpretation of national cuisines of the Czech Republic and the UK in connection with their national ways of behaving and national character. A major part of the project is devoted to the historical insight into the cuisines and eating habits which are relevant to the topic. The following part deals with two selected national dishes and examines their historical background …moreAbstract:
Bakalářská práce se zabývá interpretací národních kuchyní České republiky a Velké Británie v souvislosti s národními zvyklostmi v chování a národním charakterem. Velká část práce je věnována pohledu do historie kuchyní a stravovacích návyků s vyzdvihnutím některých faktů, které se mohou vztahovat k tématu. Další část pojednává o vybraných typických pokrmech daných zemí, řeší jejich historickou podmíněnost …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 12. 2012
Accessible from:: 7. 12. 2012
Thesis defence
- Date of defence: 21. 5. 2013
- Supervisor: MgA. Simon Gill, M.A.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KRÁKOROVÁ, Andrea. \textit{''Jste to, co jíte'' Jak česká a britská kuchyně odráží pravdivost tohoto výroku?}. Online. Bachelor's thesis. Olomouc: Palacký University Olomouc, Faculty of Education. 2012. Available from: https://theses.cz/id/s1ttph/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
KRÁKOROVÁ, Andrea. "Jste to, co jíte" Jak česká a britská kuchyně odráží pravdivost tohoto výroku?. Olomouc, 2012. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Pedagogická fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 7.12.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 7. 12. 2012 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Pedagogická fakultaPALACKÝ UNIVERSITY IN OLOMOUC
Faculty of EducationBachelor programme / field:
Special Needs Pedagogy / Speciální pedagogika pro 2. stupeň základních škol a střední školy a anglický jazyk se zaměřením na vzdělávání
Theses on a related topic
-
Historický vývoj stravování se zaměřením na plýtvání potravin
Quynh Tranová -
Trendy a specifika ve školním stravování
Edita Lauberová -
Stravovací návyky žáků SŠ na vybraných školách v Brně
Kateřina Stojanová -
Stravovací návyky žáků střední odborné školy
Andrea Mamráková -
Stravování dětí a mládeže
Lukáš Peřinka -
Rozdíly ve stravovacích zvyklostech kazašské a české kuchyně
Aidai Kamchybek Kyzy -
Vietnamská kuchyně jako nástroj integrace vietnamské menšiny do české společnosti
Romana MARKOVÁ -
Jídlo a gastronomie jako potenciál rozvoje lokality
Pavel Rolínek
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights