Bc. Anežka Skarková
Diplomová práce
Screening polyfenolů v kávě
Screening of Polyphenols in Coffee
Anotace:
Diplomová práce Screening polyfenolů v kávě se zabývá původem a vlastnostmi jednotlivých druhů a technologií výroby kávy. Součástí teoretické části je výskyt a význam biologicky aktivních látek obsažených v kávě, které mohou mít jak pozi-tivní tak negativní dopad na lidské zdraví. Zmíněna je i legislativa vztahující se na problematiku definice a označování kávy. V souvislosti s nejčastějšími civilizační …víceAbstract:
The thesis entitled Screening of Polyphenols in Coffee deals with origins and attri-butes of particular types and technologies of coffee making.The theoretical section focuses on occurance and importance of biologically active compounds contained in coffee that might have both positive and negative impact on human´s health. I also mention the legislation related to the issue of defining and labeling …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
The Origin of Geographical Names of English Speaking Countries with the Focus on the Great Britain
Martin TOMÁŠEK -
Polyfenoly a antioxidanty u povijnice batátové (Ipomoea batatas)
Terezie Husarová -
Polyfenoly ve víně a možnosti ovlivnění jejich obsahu
Eliška Zavřelová -
Biologicky aktivní polyfenoly pivovarských surovin a jejich změny při zpracování
Alexandr Mikyška -
Polyfenoly ve výživě a jejich vliv na DNA
Juan Osorio -
Farmaceuticky významné přírodní polyfenoly
Vanda Zindrová -
Polyfenoly v kávě
Katsiaryna Kharytonava -
Polyfenoly ve výživě jako možná prevence nádorových onemocnění
Ondřej Zendulka