Bc. Anežka Skarková

Diplomová práce

Screening polyfenolů v kávě

Screening of Polyphenols in Coffee
Anotace:
Diplomová práce Screening polyfenolů v kávě se zabývá původem a vlastnostmi jednotlivých druhů a technologií výroby kávy. Součástí teoretické části je výskyt a význam biologicky aktivních látek obsažených v kávě, které mohou mít jak pozi-tivní tak negativní dopad na lidské zdraví. Zmíněna je i legislativa vztahující se na problematiku definice a označování kávy. V souvislosti s nejčastějšími civilizační …více
Abstract:
The thesis entitled Screening of Polyphenols in Coffee deals with origins and attri-butes of particular types and technologies of coffee making.The theoretical section focuses on occurance and importance of biologically active compounds contained in coffee that might have both positive and negative impact on human´s health. I also mention the legislation related to the issue of defining and labeling …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin