Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu. – Mgr. Michaela Jurčáková
Mgr. Michaela Jurčáková
Bachelor's thesis
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Lactic acid bacteria in the food industry.
Anotácia:
Bakalářská práce „Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu“ je zaměřena na význam a použití bakterií mléčného kvašení v potravinářském průmyslu. Poznatky o těchto bakteriích jsou zpracovány formou literární rešerše. První část bakalářské práce obsahuje přehled obecných charakteristik bakterií, jejich cytologii, výskyt a význam, vlastnosti a přehledné taxonomické rozdělení. Další část je …viacAbstract:
Bachelor’s thesis “Lactic acid bacteria in the food industry” is focused on their meaning and application of lactic acid bacteria in the food industry. Knowledge about these bacteria is compiled by the literature search. The first part of the bachelor’s thesis contains a summary of general bacteria characteristics, their cytology, occurrence and significance, properties and it also contains their taxonomic …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2014
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/ui70t/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2014
- Vedúci: Mgr. Petr Ptáček, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Jiří Šibor, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Pedagogická fakultaMasaryk University
Faculty of EducationBachelor programme / odbor:
Specialization in Education / Pedagogické asistentství chemie pro základní školy
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Characterization of exopolysaccharides from selected lactic acid bacteria and bifidobacteria
Anastasiia Maliushevska -
Bakterie ve sladařském a pivovarském provozu
Kateřina Křesalová -
Citlivost střevních mléčných bakterií k metabolitům sulfát redukujících bakterií
Věra Kotrsová -
Effect of bacteria on apoptosis of bovine mammary gland lymphocytes
Petr Sláma -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu bakterií mléčného kvašení v procesu výroby piva
Kristýna Zapletalová