Hana Marková
Bachelor's thesis
Pšenice Kamut v lidské výživě
The role of Kamut wheat in human nutrition
Abstract:
Obiloviny jsou základní potravinou v lidské výživě po tisíce let. Poté co byla v západním světě po 2. světové válce snaha maximalizovat výnosy a zlepšovat technologické charakteristiky šlechtěním, popřípadě genetickou modifikací, především dvou hlavních moderních pšenic pšenice seté (Triticum aestivum) a pšenice tvrdé (Triticum durum), se zájem vědecké i laické veřejnosti začíná navracet k původním …moreAbstract:
Cereals are a basic food in human nutrition for thousands of years. After the World War II efforts to maximize yields and improve the technological characteristics of the breeding or genetic modification, especially of the two main modern Common wheat (Triticum aestivum) and durum wheat (Triticum durum), the interest of the scientific and laic public began in the Western world to return to the original …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Olga Leuner, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Tropical AgriSciencesBachelor programme / field:
Agricultural Specialization / Agriculture in Tropics and Subtropics
Theses on a related topic
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights