Hana Marková
Bachelor's thesis
Pšenice Kamut v lidské výživě
The role of Kamut wheat in human nutrition
Anotácia:
Obiloviny jsou základní potravinou v lidské výživě po tisíce let. Poté co byla v západním světě po 2. světové válce snaha maximalizovat výnosy a zlepšovat technologické charakteristiky šlechtěním, popřípadě genetickou modifikací, především dvou hlavních moderních pšenic pšenice seté (Triticum aestivum) a pšenice tvrdé (Triticum durum), se zájem vědecké i laické veřejnosti začíná navracet k původním …viacAbstract:
Cereals are a basic food in human nutrition for thousands of years. After the World War II efforts to maximize yields and improve the technological characteristics of the breeding or genetic modification, especially of the two main modern Common wheat (Triticum aestivum) and durum wheat (Triticum durum), the interest of the scientific and laic public began in the Western world to return to the original …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Olga Leuner, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Tropical AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Agricultural Specialization / Agriculture in Tropics and Subtropics
Práce na příbuzné téma
Názov
Vložil
Vložené
Práva