Ing. Eva LORENCOVÁ

Disertační práce

Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu lactobacillus a bifidobacterium

Factors Influencing Decarboxylase Activity of Genera Lactobacillus and Bifidobacterium
Anotace:
Cílem dizertační práce bylo studium vlivu vnějších faktorů na množství vyprodukovaných biogenních aminů u vybraných kmenů bakterií rodů Lactobacillus a Bifidobacterium. Kultury zmíněných bakterií jsou běžně využívány při výrobě fermentovaných potravin. Z těchto důvodů je jejich případná aminogenní aktivita nežádoucím znakem, který je třeba sledovat a zkoumat. V rámci provedených experimentů byl realizován …více
Abstract:
The aim of this thesis was to study the factors influencing biogenic amine production by selected bacterial strains of genera Lactobacillus and Bifidobacterium. Mentioned bacterial cultures are commonly used in the manufacture of fermented products. Therefore, the ability of biogenic amine formation is considered to be a negative feature that requires the monitoring. In the frame of the performed measurements …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 3. 2015
Zveřejnit od: 1. 3. 2015

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

LORENCOVÁ, Eva. Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu lactobacillus a bifidobacterium. Zlín, 2015. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 1.3.2015

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 1. 3. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe