Ing. Eva LORENCOVÁ

Doctoral thesis

Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu lactobacillus a bifidobacterium

Factors Influencing Decarboxylase Activity of Genera Lactobacillus and Bifidobacterium
Abstract:
Cílem dizertační práce bylo studium vlivu vnějších faktorů na množství vyprodukovaných biogenních aminů u vybraných kmenů bakterií rodů Lactobacillus a Bifidobacterium. Kultury zmíněných bakterií jsou běžně využívány při výrobě fermentovaných potravin. Z těchto důvodů je jejich případná aminogenní aktivita nežádoucím znakem, který je třeba sledovat a zkoumat. V rámci provedených experimentů byl realizován …more
Abstract:
The aim of this thesis was to study the factors influencing biogenic amine production by selected bacterial strains of genera Lactobacillus and Bifidobacterium. Mentioned bacterial cultures are commonly used in the manufacture of fermented products. Therefore, the ability of biogenic amine formation is considered to be a negative feature that requires the monitoring. In the frame of the performed measurements …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 3. 2015
Accessible from:: 1. 3. 2015

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

LORENCOVÁ, Eva. Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu lactobacillus a bifidobacterium. Zlín, 2015. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 1.3.2015

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 1. 3. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe