Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu lactobacillus a bifidobacterium – Ing. Eva LORENCOVÁ
Ing. Eva LORENCOVÁ
Doctoral thesis
Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu lactobacillus a bifidobacterium
Factors Influencing Decarboxylase Activity of Genera Lactobacillus and Bifidobacterium
Abstract:
Cílem dizertační práce bylo studium vlivu vnějších faktorů na množství vyprodukovaných biogenních aminů u vybraných kmenů bakterií rodů Lactobacillus a Bifidobacterium. Kultury zmíněných bakterií jsou běžně využívány při výrobě fermentovaných potravin. Z těchto důvodů je jejich případná aminogenní aktivita nežádoucím znakem, který je třeba sledovat a zkoumat. V rámci provedených experimentů byl realizován …moreAbstract:
The aim of this thesis was to study the factors influencing biogenic amine production by selected bacterial strains of genera Lactobacillus and Bifidobacterium. Mentioned bacterial cultures are commonly used in the manufacture of fermented products. Therefore, the ability of biogenic amine formation is considered to be a negative feature that requires the monitoring. In the frame of the performed measurements …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 3. 2015
Accessible from:: 1. 3. 2015
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LORENCOVÁ, Eva. \textit{Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu lactobacillus a bifidobacterium}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2015. Available from: https://theses.cz/id/s3s1d5/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
LORENCOVÁ, Eva. Faktory ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu bakterií rodu lactobacillus a bifidobacterium. Zlín, 2015. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 1.3.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 1. 3. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z mléka a mléčných výrobků
Zuzana SVOBODOVÁ -
Dekarboxylázová aktivita vybraných probiotických bakterií
Nikola GEORGOVÁ -
Činitelé ovlivňující dekarboxylázovou aktivitu Enterococcus faecium
Veronika Mandová -
Vliv vnějších faktorů na dekarboxylázovou aktivitu Bifidobacterium animalis subsp. lactis
Iveta Kalousová -
Faktory ovlivňují redukci obsahu biogenních aminů bakterií Lactobacillus casei
Dagmar Bábková -
Vliv protektivní kultury na produkci vybraných biogenních aminů u \kur{Lactobacillus curvatus\kur{}} v podmínkách \kur{in vitro\kur{}} a v mléce
Adéla Žalková -
Vliv vnějších faktorů na produkci biogenních aminů u Lactobacillus brevis v mléce a in vitro
Monika Svačinová -
Vliv vnějších faktorů na dekarboxylázovou aktivitu u Lactobacillus curvatus in vitro a v mléce
Michal Rybenský