Nutriční a kulinářská úprava masa sladkovodních ryb – Monika Strašáková
Monika Strašáková
Bakalářská práce
Nutriční a kulinářská úprava masa sladkovodních ryb
Nutritional and Culinary Treatment of Meat of Freshwater Fish
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo popsat nutriční a kulinářskou úpravu masa sladkovodních ryb. V práci je popsáno zpracování ryb od zabití až po různé tepelné úpravy. Další část je zaměřena na charakteristiku jakosti rybího masa, kde je zmíněno jeho chemické složení a nutriční vlastnosti. Rybí maso je hodně doporučováno kvůli příznivým vlivům chemického složení na lidský organismus. Rybí výrobky jsou pro …víceAbstract:
The aim of the bachelor thesis was to describe the nutritional and culinary preparation of the freshwater fish. This work describes the processing of fish from death to various heat treatment. Next part is focused on the characteristics of quality fish meat, which is men-tioned its chemical composition and nutritional properties. Fish products are important for us because of their biological value …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2015
Zveřejnit od: 30. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Strašáková, Monika. Nutriční a kulinářská úprava masa sladkovodních ryb. Zlín, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 30.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 30. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání profilu mastných kyselin v tukové tkáni prasat s ohledem na rozdílně obohacené krmivo o nenasycené mastné kyseliny
Dana Homolková -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Nasycené mastné kyseliny v rostlinných olejích: zdroje a vliv na lidské zdraví.
Jana Jašková -
Změny ve složení tuků ryb při jejich tepelné úpravě
Annemarie Hamplová -
Tuky ve výživě člověka
Lucie Jáchimová