Vliv doby zrání na senzorické vlastnosti hovězího masa – Matěj KOŘÁN
Matěj KOŘÁN
Bachelor's thesis
Vliv doby zrání na senzorické vlastnosti hovězího masa
The effect of wet aging on the sensory characteristics of beef meat
Abstract:
V bakalářské práci se zabývám vlivem zrání na senzorické vlastnosti hovězího masa. Je zde popsáno hovězí maso a jeho vlastnosti, jeho technologické a organoleptické vlastnosti, a dále chemické a fyzikální složení masa. Další kapitola pojednává o kvalitě hovězího masa, tedy mimo jiné o vlivu doby a teploty zrání, postmortálních procesů a skladování na jeho kvalitu. Menší část je věnována proteolýze …moreAbstract:
In my bachelor thesis I deal with the impact of maturation on the sensory properties of beef. It describes the beef and its properties, its technological and organoleptic properties, as well as the chemical and physical composition of the meat. Next chapter deals about the quality of beef, including the influence of the time and temperature of maturation, postmortem processes and storage for its quality …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOŘÁN, Matěj. \textit{Vliv doby zrání na senzorické vlastnosti hovězího masa}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2019. Available from: https://theses.cz/id/s53d9c/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
KOŘÁN, Matěj. Vliv doby zrání na senzorické vlastnosti hovězího masa. Č. Budějovice, 2019. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / field:
Animal husbandry / Animal husbandry
Theses on a related topic
-
Kvalita a management kvality poskytovaných stravovacích služeb v gastronomii
Eliška Rysulová -
Kvalita ošetřovatelské péče versus kvalita života v LDN
Lenka Jakubíková -
Kvalita služeb a kvalita zážitku pro sítě nové generace
Jiří Vaněk -
Kvalita života pacienta po cévní mozkové příhodě
Tereza Holubová -
Kvalita surovin používaných v cukrářské výrobě
Anna Charišyna -
Kvalita života v paliativní péči o nemocné
Lenka Lipková -
Kvalita života pacientů s infekčním onemocněním střev
Monika Benešovská
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights