Tepelné ošetření mléka a jeho význam – Kateřina VOČADLOVÁ
Kateřina VOČADLOVÁ
Bakalářská práce
Tepelné ošetření mléka a jeho význam
Heat treatment of milk and its importance
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo prostřednictvím dotazníkového šetření zhodnotit veřejné povědomí o tepelném ošetření, jeho významu a vlivu na kvalitu mléka, a zjistit náhled veřejnosti na problematiku konzumace syrového mléka. Tepelné ošetření mléka je dnes běžnou součástí zpracovatelského průmyslu. Ačkoliv má tepelné ošetření významný vliv na zajištění mikrobiální kvality, zdravotní nezávadnosti a udržení …víceAbstract:
The aim of this work is to assess the public knowledge of heat treatment, its purpose and effect on milk quality and to find out their attitude to raw milk consumption. Heat treatment of milk is a commonly used part of dairy processing. Although the heat treatment has a significant impact on ensuring microbial quality, safety and shelf life of milk, its application still face a public disagreement …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2016
Zveřejnit od: 22. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MVDr. Lucie Hasoňová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VOČADLOVÁ, Kateřina. Tepelné ošetření mléka a jeho význam. Č. Budějovice, 2016. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2016 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Zemědělské biotechnologie - Živočišné
Práce na příbuzné téma
-
Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy
Lenka Zbořilová -
Významné patogenní mikroorganismy syrového kravského mléka
Kristýna HRUBEŠOVÁ -
Mikrobiologie syrového mléka a vybraných mléčných výrobků
Michaela BEZÁNYIOVÁ -
Mikrobiální kontaminace masa používaného ke krmení psů a koček v rámci syrové diety
Barbora HOSNEDLOVÁ -
Ovčí mléko a možnosti jeho zpracování
Kateřina Borková
Název
Vložil
Vloženo
Práva