Hana Piechová

Bakalářská práce

Senzorické vlastnosti sladiny

Sensory properties of wort
Anotace:
Pěnivost je jednou z hlavních senzorických vlastností piva. Vznik pěny pozitivně ovlivňují polypeptidy, naopak negativní vliv mají lipidy. Sladina obsahuje oba typy látek, sama o sobě ale nepění z důvodu nedostatku oxidu uhličitého. Cílem práce bylo zjistit, zda existuje vliv odrůdy a ročníku na pěnivosti sladiny. Sledováno bylo 14 odrůd sladovnického ječmene jarního ze sklizňových ročníků 2020–2022 …více
Abstract:
Beer foaminess is one of the main sensory properties of beer. Polypeptides have a positive effect on foam formation, while lipids have a negative effect. The wort contains both types of substances, but it does not foam by itself due to a lack of carbon dioxide. The aim of the thesis is to find out whether there is any influence of a particular variety and year on the foaminess of the wort. 14 varieties …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2023
  • Vedoucí: doc. Ing. Radim Cerkal, Ph.D.
  • Oponent: Tomáš Gregor, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / specializace:
Fytotechnika / Fytotechnika