Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku – Bc. Kristýna DOUBRAVOVÁ
Bc. Kristýna DOUBRAVOVÁ
Diplomová práce
Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku
Sensory evaluation and acceptance of dairy products and analogues by milk fat substitution
Anotace:
Senzorická kvalita mléčných výrobků, u nichž byl mléčný tuk nahrazen tukem rostlinným, může mít vliv na preference spotřebitelů. Cílem práce bylo posoudit senzorické vlastnosti mléčných produktů a produktů, u nichž byla část nebo celý podíl mléčného tuku nahrazena tukem rostlinným, a dále vyhodnotit preference u vybrané skupiny hodnotitelů. Za tímto účelem byla uskutečněna senzorická analýza tří párů …víceAbstract:
Sensory quality of milk products where milk fat was replaced with vegetable fat might have an influence on consumer preferences. The objective of the thesis was to evaluate sensory properties of milk products and products in case of which a part or the whole share of milk fat is replaced with the vegetable one and furthermore, to assess the preferences in case of the selected group of evaluators. For …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Eva Samková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DOUBRAVOVÁ, Kristýna. \textit{Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/s8r5t9/.
Jak správně citovat práci
DOUBRAVOVÁ, Kristýna. Senzorické hodnocení a přijatelnost mlékárenských výrobků s náhradou mléčného tuku. Č. Budějovice, 2021. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Kvalita zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Hodnocení senzorické kvality výrobků sloužících jako náhrada stravy
Tereza Soukupová -
Senzorické hodnocení vybraných sýrů a analogových produktů
Veronika LAFATOVÁ -
Senzorické hodnocení oplatek konzumentským testem
Martin Kaňka -
Analýza vlivu vybraných faktorů na hodnocení senzorických vlastností čokolád
Nikola Neuwirthová -
Med, výrobky z medu a senzorické hodnocení medu
Monika HANZLÍKOVÁ -
Senzorické hodnocení nealkoholických piv v závislosti na technologii výroby
Markéta BRABCOVÁ -
Zahuštěné a sušené mléčné výrobky a jejich využití v potravinářském a krmivářském průmyslu
Petra VAROUSOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva