Charakterizace kvasinek podílejících se na kvašení hroznového moštu – Bc. Eva Vontrobová
Bc. Eva Vontrobová
Master's thesis
Charakterizace kvasinek podílejících se na kvašení hroznového moštu
Characterization of yeast involved in the fermentation of grape must
Abstract:
Alkoholová fermentace hroznového moštu je komplexní proces, během kterého dochází k postupnému vývoji mikroorganizmů (kvasinky, vláknité houby, bakterie mléčného kvašení, bakterie octového kvašení). V časných fázích fermentace může být přítomno až několik desítek druhů kvasinek. Tzv. non-Saccharomyces kvasinky, kvasinky jiných rodů než li Saccharomyces, mají významný vliv na senzorický charakter vína …moreAbstract:
Alcoholic fermentation of grape must is a complex process, during which microorganisms (yeast, filamentous fungi, lactic acid bacteria, acetic acid bacteria) are progressively developed. Up to several dozens of yeast species may be present in the early stages of fermentation. So called non-Saccharomyces yeast, yeast other than Saccharomyces, have a significant effect on the sensory character of the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 5. 2019
Identifier:
https://is.muni.cz/th/xo5ne/
Thesis defence
- Date of defence: 10. 6. 2019
- Supervisor: Mgr. Gabriela Rotková, Ph.D.
- Reader: doc. RNDr. Ivo Sedláček, CSc.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceMaster programme / field:
Experimental Biology / Special Biology
Theses on a related topic
-
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva
David Kij -
Fermentační schopnost autochtonních kvasinek izolovaných z regionu VOC Modré Hory
David Klaudy -
Kvasinky Brettanomyces bruxelensis v technologii vín
Matej Mešťánek -
Kvasinky a víno
Petra Palíková -
Kvasinky Brettanomyces bruxelensis v technologii vín
Hana Cháberová -
Kvasinky v procesu výroby vína
Daniela Horká -
Sledování vlivu použití autochtonní kvasinky při výrobě vína v podmínkách vinařství
Romana Beníčková -
Víno a změny chemických parametrů během výroby s použitím autochtonní kvasinky
Lenka Fialová