Voltametrické stanovení vitamínu D3 pomocí pevné elektrody ze skelného uhlíku ve vodně-etanolickém prostředí – Bc. Julie Holubová
Bc. Julie Holubová
Master's thesis
Voltametrické stanovení vitamínu D3 pomocí pevné elektrody ze skelného uhlíku ve vodně-etanolickém prostředí
Voltammetric determination of vitamin D3 at glassy carbon electrode performed in water ethanol mixture
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá elektrochemickým stanovením vitaminu D. Teoretická část uvádí obecný popis vitaminu D, dále popisuje jeho chemickou strukturu, fyziologické účinky, vlastnosti a výskyt v potravinách. Kromě elektrochemického stanovení je také věnována pozornost dalším možnostem stanovení pomocí chromatografických či spektrofotometrických metod. Experimentální část se zaměřuje na výběr …viacAbstract:
This diploma thesis is focused on electrochemical determination of vitamin D. Theoretical parts presents with general description of vitamin D, it's chemical structure, physiological effects, properties and occurrence in food. Beside electrochemical determination also other analytical methods are described with use of chromatographic or spectrophotometric techniques. Experimental part focused on choosing …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2019
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Radovan Metelka, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HOLUBOVÁ, Julie. \textit{Voltametrické stanovení vitamínu D3 pomocí pevné elektrody ze skelného uhlíku ve vodně-etanolickém prostředí}. Online. Diplomová práca. Pardubice: Univerzita Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/s9ho1r/.
Jak správně citovat práci
Holubová, Julie. Voltametrické stanovení vitamínu D3 pomocí pevné elektrody ze skelného uhlíku ve vodně-etanolickém prostředí. Pardubice, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Elektrochemická charakterizace redoxních reakcí železa a jeho sloučenin na pevných a pastových elektrodách
Vlastimil Novák -
Potraviny pro zvláštní výživu-potraviny pro osoby s nesnášenlivostí lepku
Petra Klusová -
Španělské potraviny s chráněným označením původu, potraviny s chráněným zeměpisným označením a zaručené tradiční speciality (masné výrobky)
Klára HUDCOVÁ -
Studijní opora předmětu „Potraviny a výživa“ pro 3. ročník střední hotelové školy
Eliška Horáková -
Regionální potraviny v Libereckém kraji
Klára Čížková -
Vysoce průmyslově zpracované potraviny
Andrea Kolková -
Návrh a využití studijní opory pro učitele - Potraviny a výživa
Linda Šebestová -
Výuková opora předmětu Potraviny a nápoje pro 1. ročník oboru Kuchař - číšník pro pohostinství
Kateřina Halodová