Stanovení disociačních konstant pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie – Bc. Andrea Jarošová
Bc. Andrea Jarošová
Master's thesis
Stanovení disociačních konstant pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie
Determination of Dissociation constants by Using Isothermal Titration Microcalorimetry
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou disociačních konstant slabých kyselin a možnostmi jejich stanovení. Teoretická část práce je zaměřena na charakteristiku disociační konstanty kyselin a zásad, také jsou zde zmíněny metody vhodné k měření těchto konstant. Dále pojednává o slabých kyselinách významných v potravinářství, jejich významu a o jejich využití v dalších odvětvích. Cílem experimentální …moreAbstract:
The Master's thesis is focused on the problematics of determination of dissociation constants of weak acids. The theoretical study includes the characteristics of the acid and base dissociation constants, it also compares conventional methods used for its determination and discusses advantages and disadvantages of each one. It also comments on weak acids used in food industry as well as in other industries …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2021
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JAROŠOVÁ, Andrea. \textit{Stanovení disociačních konstant pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2021. Available from: https://theses.cz/id/sa8wr6/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Jarošová, Andrea. Stanovení disociačních konstant pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / Technologie potravin
Theses on a related topic
-
Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie
Hana Dubinová -
Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie
Andrea Jarošová -
Stanovení termodynamických parametrů komplexů cyklodextrinů s imidazoliovými solemi pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie
Aneta Závodná -
Mikrokalorimetrická analýza supramolekulárních komplexů na bázi 3-aminohomoadamantanu
Zdenka Turtáková -
Supramolekulární komplexy kyseliny gibberellové
Michaela Matejková -
Význam a metody stanovení disociačních konstant léčiv
Libor Kovář -
Nitro-olejová kyselina: studium regulace odpovědi prsních nádorových a nenádorových buněk na záření
Kristýna Kamarýtová -
Kyselina fytová ve výživě člověka
Markéta Otáhalová