Stanovení nutričních parametrů směsi mouk s miličkou habešskou – Bc. Veronika Víttková
Bc. Veronika Víttková
Diplomová práce
Stanovení nutričních parametrů směsi mouk s miličkou habešskou
Determination of Nutritional Parameters in Flour with Eragrostis tef
Anotace:
Diplomová práce byla zaměřena na stanovení nutričních parametrů směsí mouk s miličkou habešskou. Milička habešská byla míchána s moukou z pšenice obecné, červené pšenice a moukou z kamutu a u těchto směsí byl stanoven obsah bílkovin, tuku, škrobu, fosforu a obsah vitaminů skupiny B. Mimo to byl stanoven také obsah vlhkosti a popelovin. Tato práce obsahuje také bližší charakteristiku miličky habešské …víceAbstract:
The thesis was focused on the determination of nutritional parameters with teff flour with other flours in done mixtures. Eragrostis tef was mixed with flour from wheat, red wheat and flour from kamut and these mixtures were determined in protein, fat, starch, phosphorus and vitamins group B. In addition, it was also determined moisture con-tent and ash. Further characterization of Eragrostis tef and …víceKlíčová slova
milička habešská pšenice obecná červená pšenice kamut vlhkost popel bílkoviny tuk škrob fosfor
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2014
Zveřejnit od: 5. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Víttková, Veronika. Stanovení nutričních parametrů směsi mouk s miličkou habešskou. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 5.5.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 5. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Současné trendy ve šlechtění pšenice obecné na kvalitu v souvislosti se změnami klimatu
Tereza Kubecová -
Výskyt škodlivých činitelů v porostu pšenice ozimé
Marek Jahn -
Využití směsného pěstování pšenice s leguminózou v ekologickém zemědělství
Lucie Burianová -
Vliv podzimního hnojení dusíkem na výnos pšenice obecné (Triticum aestivum L.)
Petr Jerz -
Pěstování pšenice seté ve směsné kultuře s leguminózou
Vít Sedláček -
Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití pšenice s purpurovým zbarvením zrna
Romana Šebestíková -
Pěstování pšenice seté ve směsné kultuře s leguminózou
Pavla Gregorová -
Cenový vývoj a zahraniční obchod v komoditní vertikále pšenice
Johana Sobotková