Možnosti uplatnění netradičních surovin při výrobě chleba a pečiva – Jakub Prokop
Jakub Prokop
Bachelor's thesis
Možnosti uplatnění netradičních surovin při výrobě chleba a pečiva
Possibilities of use of unconventional materials in the production of bread and pastry
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou výroby chleba a pečiva a možnostmi uplatnění nestandardních surovin při jeho výrobě. Součástí práce je praktický pokus spočívající ve výrobě pečiva s obsaženou netradiční surovinou. Výroba chleba a pečiva je popsána od základní výroby mouky, jako hlavní suroviny, přes přípravu těsta, jeho mísení, zrání, tvarování budoucích výrobků, kynutí, pečení a nakonec …viacAbstract:
The bechelor thesis deals with production of bread and pastry, listing less common raw materials used for production and introducing practical experiment consist producing pastry with less common raw material. Production of bread and pastry is described from basic flour production as main ingredient, through dough preparation, mixing, resting, shaping products, proofing, ba-king a finaly cooling. Follow …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Iva Burešová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Právo: Práce byla vyloučena ze zveřejnění v souladu s Článkem č. 3 Směrnice č. 5/2013o Zveřejňování vysokoškolských závěrečných prací, zveřejněné pod č.j. 11972/2013-980 na Mendelově univerzitě v Brně. I declare that this work: Possibilities of use of unconventional materials in the production of bread and pastry was work out individually and all used information sources are mentioned in the list of references. I agree that my work has been excluded from publication in accordance with Article no. 3 of Directive no. 5/2013 on the publication of university theses, published under ref 11972 / 2013-980 at Mendel University in Brno.
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Využití netradičních surovin při výrobě chleba a běžného pečiva
Iva Suchánková -
Možnosti využití netradičních surovin při výrobě piva
Nikol Šimečková -
Výroba trvanlivého pečiva z netradičních surovin
Jozef Damašek -
Vliv obsahu soli (NaCl) na kvalitu běžného pečiva
Simona Kahlichová -
Trvanlivé pečivo s přídavkem živočišných tuků
Martin Šváb -
Kvalita běžného pečiva ovlivněná enzymatickými přípravky
Veronika Kouřilová -
Bread baking simulation to optimize energy consumption
Teymur Gasimov -
Jaký je náš chléb vezdejší aneb mykologické aspekty chleba
Martina Dudášová
Názov
Vložil
Vložené
Práva