Ověření reakčního mechanismu vzniku derivátu isochromanonu při reakci adamantan-1-karbonylchloridu s benzylmagnesiumhalogenidy – Eva BABJAKOVÁ
Eva BABJAKOVÁ
Bachelor's thesis
Ověření reakčního mechanismu vzniku derivátu isochromanonu při reakci adamantan-1-karbonylchloridu s benzylmagnesiumhalogenidy
Verification of the isochromanone formation mechanism in the reaction of adamantane-1-carbonyl chloride with benzylmagnesiumhalogenides
Anotácia:
Mezi deriváty isochromanonu patří celá řada přírodních i syntetických látek s významnými biologickými účinky, avšak je popsáno pouze malé množství obecných reakcí přípravy těchto derivátů. Studovaná reakce představuje dosud neznámou možnost přípravy isochroman-1-onových derivátů a má tak značný praktický i teoretický význam. Cílem práce bylo zjištění mechanismu vzniku isochromanonových derivátů při …viacAbstract:
Many natural and synthetic substances with significant biological effects belong to the derivatives of isochromanone. Nevertheless, a small number of general reactions leading to these derivates are described. The studied reaction represents so far unknown pathway for synthesis of isochroman-1-derivatives and has a considerable practical and theoretical importance. The aim of the work was to investigate …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 5. 2009
Identifikátor:
11488
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2009
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BABJAKOVÁ, Eva. \textit{Ověření reakčního mechanismu vzniku derivátu isochromanonu při reakci adamantan-1-karbonylchloridu s benzylmagnesiumhalogenidy}. Online. Bakalárska práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2009. Dostupné z: https://theses.cz/id/sbcjp2/.
Jak správně citovat práci
BABJAKOVÁ, Eva. Ověření reakčního mechanismu vzniku derivátu isochromanonu při reakci adamantan-1-karbonylchloridu s benzylmagnesiumhalogenidy . Zlín, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 29. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies