Vliv mikrovlnného záření na mikrobiální kontaminaci sušených plodů – Markéta Nováková
Markéta Nováková
Bakalářská práce
Vliv mikrovlnného záření na mikrobiální kontaminaci sušených plodů
The effect of microwave radiation on the microbial contamination of dried fruits
Anotace:
V posledních letech se z nutričních a senzorických aspektů zvyšuje obliba suchých skořápkových plodů. Jsou součástí pokrmů, nebo je jíme samotné pro rychlé doplnění energie či jako zdravější alternativu místo chipsů a sladkostí. Významným faktorem pro posouzení jejich kvality je mikrobiální kontaminace. Konzumace ořechů, sušených plodů a semen s vysokým zastoupením mikroorganismů má negativní vliv …víceAbstract:
Recently, the popularity of nuts has grown due to their nutrition and sensoric aspects. They form a part of our meals or we can eat them as a fast refill of energy or as an healthier alternative of chips or sweets. A significant factor for measuring their quality is microbial contamination. Consumption of nuts, dry fruit and seeds with high representation of microorganisms is dangerous to our health …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Eva Popelářová, Ph.D.
- Oponent: Barbora Šlapáková, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOVÁKOVÁ, Markéta. \textit{Vliv mikrovlnného záření na mikrobiální kontaminaci sušených plodů}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/sbzizt/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti ovlivnění mikrobiální kontaminace sušených plodů
Eliška Dlouhá -
Vláknité mikromycety jako producenti mykotoxinů v sýrech
Zuzana Pavlíčková -
Bezpečnost potravin kontaminovaných mykotoxiny
Miroslav Najman -
Vláknité mikroskopické houby (plísně) a mykotoxiny v bylinách
Kateřina Jozífková -
Chemické kontaminanty v potravinách-mykotoxiny
Dominika Siudová -
Zdravotní rizika spojená s kontaminací životního prostředí mykotoxiny
Nikol MIKYSKOVÁ -
Vybrané mykotoxiny a jejich případný vliv na lidské zdraví
Gabriela Stejskalová
Název
Vložil
Vloženo
Práva