Hodnocení jakostních parametrů meruněk s ohledem na geografický původ – Bc. Roman Havlík
Bc. Roman Havlík
Master's thesis
Hodnocení jakostních parametrů meruněk s ohledem na geografický původ
Evaluation of the quality properties of apricots on the basis of geographical origin
Anotácia:
Práce byla zaměřena na meruňky, historii jejich rozšíření, pěstování a látkové složení dle světových oblastí výskytu. V experimentální části práce byly mezi sebou srovnávány odrůdy meruněk jednotlivě i na základě jejich oblastí původu. U plodů 25 odrůd byly hodnoceny vybrané jakostní parametry (obsah titrovatelných kyselin, rozpustné sušiny, kyseliny askorbové, celkových polyfenolů a antioxidační kapacity …viacAbstract:
This thesis was focused on apricots, the history of their expansion, their cultiva-tion and composition according to the world's regions of occurrence. In the experi-mental part of the thesis, individual apricot varieties were compared based on their properties and based on their regions of origin. Selected quality parameters (titratable acids content, soluble solids content, ascorbic acid, total polyphenols …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
- Oponent: Martina Göttingerová, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / odbor / specializace:
Horticultural Engineering / Management of Horticulture Technology / Quality of plant food sources
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku.
Alena BRABCOVÁ -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ