Vlastnosti hydrokoloidů jako rosolujících prostředů pro pomazánky – Petra Sehnalová
Petra Sehnalová
Bachelor's thesis
Vlastnosti hydrokoloidů jako rosolujících prostředů pro pomazánky
Characteristics of hydrocolloids as gelling substances for spread food
Abstract:
Práce shromáždila teoretické a experimentální poznatky pro prozkoumání pevnosti rosolovaných výrobků z ovocného protlaku. Výchozím polotovarem byla zvolen jablečný protlak a zkoumanými rosolotvornými látkami byl agar a alginát sodný. Provedené pokusy prokázaly, že tyto hydrokoloidy jsou vhodné pro tyto účely. Vyhovují z hlediska pevnosti výsledného výrobku, z hlediska chuti, barvy, vůně, roztíratelnosti …moreAbstract:
The work collect teoretical and experimental information for studying of consistence gel artifacts from fruit puree. Starting semi-product was selected apple puree and experiments was with gelatinational additives agar and sodium alginat. Experiments manifest, that these hydrocolloids are possible to use this way. There are good in consistence of final product, in taste, colour, smell, slice and knife …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2016
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Jan Goliáš, DrSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SEHNALOVÁ, Petra. \textit{Vlastnosti hydrokoloidů jako rosolujících prostředů pro pomazánky}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2016. Available from: https://theses.cz/id/sclcdu/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Horticulture
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights