Marika Tesařová
Bakalářská práce
Vůně a chuť vína
Aroma and taste of wine
Anotace:
V bakalářské práci je popsána obecná charakteristika révy vinné, technologické postupypři výrobě vína, metody hodnocení vína a s nimi spojené legislativní požadavky. Hlavníčást práce popisuje vznik aromatických látek a rozdělení aromatických skupin vína.V každé skupině jsou zastoupeny aromatické látky zodpovědné za dané aromaa zástupci odrůdových vín společně s doporučovaným pokrmem. Obecně lze říct …víceAbstract:
The Bachelor's project describes the general nature of vine, wine production technology,methods of wine judging, and the related legislation. The project's main part describesthe formation of aromatic substances and wine aroma groups. Each group is representedby the aromatic substances accounting for the group aroma as well as by the specificvariety wines each with a suitable dish. The general rule …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.