Kvalita masa vybraných genových zdrojů králíků – Iva Jiříková, BA (Hons)
Iva Jiříková, BA (Hons)
Diplomová práce
Kvalita masa vybraných genových zdrojů králíků
Meat quality of selected rabbit genetic resources
Anotace:
V rámci literárního přehledu jsou charakterizována plemena králíků zařazená do genových zdrojů. Z českých plemen jsme vybrali moravského modrého a českého albína. Ze slovenských genových zdrojů je v práci popsán holíčský modrý, z polských genových zdrojů popielenský bílý králík a z Maďarska pannonský bílý králík. Dále se práce zabývá kvalitou masa, fyzikálními parametry, chemickým složením masa a faktory …víceAbstract:
The literature review describes the breeds that are included in genetics resources. From the Czech breeds, the work describes Moravian Blue and Czech Albino. From Slovakian genetics resources in described Blue of Holic, Popielno White as a Polish and Pannon White are as a Hungarian breed. Furthermore, the diploma thesis describes the quality of rabbit meat and its physical and chemical composition …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Darina Chodová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Chov hospodářských zvířat
Práce na příbuzné téma
-
Senzorická kvalita masa jelenovitých ve vztahu ke složení a fyzikálně-chemickým vlastnostem masa
Klára Mikulíková -
Vliv pohlaví na jatečnou hodnotu a chemické složení jehněčího masa.
Kateřina Urbánková -
Chemické složení jehněčího masa
Kateřina Urbánková -
Vliv mrazírenského skladování na senzorickou jakost a chemické složení rybího masa
Martina Zajíčková -
Chemické a nutriční hodnoty masa jatečných zvířat a změny masa v průběhu zrání a skladování
Jan JELÍNEK -
Porovnání chemického složení a organoleptických vlastností masa z různých partií u jalovic a býků českého strakatého skotu
Jana Fořtová -
Hodnocení genetické diverzity genových zdrojů rostlin; programy, modely, využití
Adam Sovadina -
Užitkové vlastnosti a kvalita masa králíků z evropských genových zdrojů
Jiří Jiroušek
Název
Vložil
Vloženo
Práva