Vliv doby skladování na senzorickou jakost sušeného masa – Bc. Tereza Martincová
Bc. Tereza Martincová
Diplomová práce
Vliv doby skladování na senzorickou jakost sušeného masa
Effect of storage time on the sensory quality of dried meat
Anotace:
Diplomová práce „Vliv doby skladování na senzorickou jakost sušeného masa“ se zabývá vlivem doby skladování různých druhů sušených mas naložených v různých druzích láků, které byly skladovány jeden rok v chladírenských podmínkách, které simulovaly prostředí u spotřebitele. Práce je zaměřena na vliv láků a druhů mas na senzorickou jakost sušených mas. Pro senzorické hodnocení byly použity vzorky, které …víceAbstract:
The thesis "Effect of storage time on the sensory quality of dried meat" deals with the effect of storage time of different types of dried meat packed in different types of trays and stored for one year in refrigerated conditions simulating the consumer environment. The work focuses on the influence of the trays and meat types on the sensory quality of the dried meats. The samples used for the sensory …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2023
- Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
- Oponent: Jaroslav Palásek, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Jakost a bezpečnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv druhu masa a použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa
Andrea Hercová -
Netradiční druhy masa a jejich využití pro potravinářské účely
Romana Veselá -
Ověření antimikrobiální účinnosti rostlinných silic u biltongu (sušeného masa) antilopy losí (Tarotragus oryx)
Kristýna Friedlová -
Kvalita kachního a husího masa a jejich technologie zpracování
Vojtěch Weiss -
Genome size stability of dried tissues of selected genera of ferns and lycophytes
Ondřej ŠIMEČEK -
The Use of Game Meat in Gastronomy: Social and Ethical Aspects
Maija-Leeza Lidmila -
The Effect of Oregano Essential Oil on Microbial Load, Drying Kinetics and Sensory Atributes of Dried Meat
Helga Johana Hernandez Hernandez -
Sušené maso a jeho výroba
Andrea Kútna