Srovnání konzumace tradičních potravin a pokrmů mezi městy a vesnicemi dvou regionů – Bc. Sylvie MAREČKOVÁ GABRLÍKOVÁ
Bc. Sylvie MAREČKOVÁ GABRLÍKOVÁ
Diplomová práce
Srovnání konzumace tradičních potravin a pokrmů mezi městy a vesnicemi dvou regionů
Comparison of Traditional Food and Dish Consumption between Cities and Willages in Two Regions
Anotace:
Diplomová práce se zabývá srovnáním konzumace tradičních pokrmů mezi městy a vesni-cemi dvou regionů a to Haná a Slovácko. V teoretické části je popsán vývoj tradiční české lidové stravy od pravěku až po současnost. Dále je zde popis tradiční lidové stravy na Hané a na Slovácku. Praktická část se zabývá vyhodnocením sestaveného dotazníku, zabývajícího se tradičními potravinami a pokrmy, který byl vyplněn …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the comparison of traditional dishes consumption between towns and villages in two regions - Hana and Slovacko. The theoretical part provides a description of traditional Czech vernacular diet evolution from the prehistoric times until now. Besides that in this part there is also a description of traditional vernacular diets of Hana and Slovacko regions. The practical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2012
Zveřejnit od: 21. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MAREČKOVÁ GABRLÍKOVÁ, Sylvie. \textit{Srovnání konzumace tradičních potravin a pokrmů mezi městy a vesnicemi dvou regionů}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2012. Dostupné z: https://theses.cz/id/sed2gf/.
Jak správně citovat práci
MAREČKOVÁ GABRLÍKOVÁ, Sylvie. Srovnání konzumace tradičních potravin a pokrmů mezi městy a vesnicemi dvou regionů. Kroměříž, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 21.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 21. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční a ekonomické hodnocení tradičních potravin a pokrmů Horácka a Valašska
Karolína Kubecová -
Pomazánkové máslo a regulace EU: autenticita, nacionalismus a politický konflikt
Markéta Vítová -
Nutriční hodnota cvrčka domácího jako nové potraviny a krmiva
Zuzana Pitrmanová -
Regionální jídla a reigonální potraviny v restauračních zařízeních Havlíčkova Brodu
Yveta Karlová -
Vplyv značky na nákupné rozhodovanie spotrebiteľa – porovnanie vnímania privátnej a tradičnej značky zo strany spotrebiteľa na slovenskom a českom trhu
Monika Bátorová -
Tradiční metody konzervování potravin a jejich moderní alternativy
Anna Köppelová -
Tradiční pokrmy a jejich zasazení do podmínek vybraného regionu
Tereza Hronová -
Lidová strava na Těšínsku
Marie Bojková