Petr Žíla
Bachelor's thesis
Úprava sušiny mléka pro výrobu jogurtů
Adjustment of Dry Matter in Milk for Yogurt Production
Abstract:
Tato práce se zabývá zahušťováním mléka pro výrobu jogurt? s vyuţitím především mlé-kárenských surovin. Pro zahuštění mléka pro výrobu jogurt? se nejvíce pouţívá odparek, sušeného mléka popřípadě dalších zařízení a surovin. Součástí této práce byla i praktická část, kde jsem se snaţil zahustit jogurt mlékárenskými surovinami popřípadě i zahušťova-dly na tuhost, která by se nejvíce blíţila klasickému …moreAbstract:
This work deals with the thickening milk for yogurt using mainly milk Karen raw mate-rials. For condensed milk for yoghurt production is mostly used evaporators, milk powder or other equipment and raw materials. Part of this work was a practical part where I tried to thicken yogurt or dairy raw materials and thickeners for rigidity, which is as close to clas-sical yogurt.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2014
Accessible from:: 2. 5. 2014
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Žíla, Petr. Úprava sušiny mléka pro výrobu jogurtů. Kroměříž, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Zahuštěné a sušené mléčné výrobky a jejich využití v potravinářském a krmivářském průmyslu
Petra VAROUSOVÁ -
Využití sušené syrovátky při výrobě kysaných mléčných výrobků
Radek OLIVER -
Porovnání mikrobiální metabolické produkce na odpadní a sušené syrovátce
Petra Elefantová -
Vliv přídavku sušené syrovátky na senzorickou jakost tavených sýrů
Kristýna HLADKÁ -
Mléčný výrobek s přídavkem kravské syrovátky
Alžběta Kosařová