Bc. Kristýna Vinklárková

Master's thesis

Vliv vybraných fykokoloidů a dvoustupňové homogenizace na reologické vlastnosti tavených sýrových omáček

The impact of selected phycocolloids and two-stage homogenization on the rheological properties of processed cheese sauces.
Anotácia:
Cílem diplomové práce byla studie vlivu vybraných fykokoloidů a homogenizace (jednostupňové a dvoustupňové) na reologické vlastnosti tavených sýrových omáček. Modelové vzorky tavených sýrových omáček byly vyrobeny ze surovinové směsi vody, másla, eidamského sýru, emulgačních solí a komerční směsi mono - a diacylglycerolů. Vzorky byly připraveny s použitím následujících emulgačních solí [hydrogenfosforečnan …viac
Abstract:
The aim of the diploma thesis was to study the effect of selected phycocolloids and homogenization (one-stage and two-stage) on the rheological properties of processed cheese sauces. Model samples of processed cheese sauces were made from a raw materials mixture including water, butter, Eidam cheese, emulsifying salts and a commercial mixture of mono - and diacylglycerols. Samples were prepared using …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Vinklárková, Kristýna. Vliv vybraných fykokoloidů a dvoustupňové homogenizace na reologické vlastnosti tavených sýrových omáček. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe