Vliv nízkých teplot sušení na kvalitu pohankových sušenek – Bc. Tomáš Zapletal
Bc. Tomáš Zapletal
Diplomová práce
Vliv nízkých teplot sušení na kvalitu pohankových sušenek
The effect of moderate drying temperatures on the quality of buckwheat-based cookies
Anotace:
Tato práce se zabývá parametry kvality pohankových sušenek sušených při nízkých teplotách. V teoretické části jsou popsány jednotlivé alternativní druhy stravování, dále jsou popsány suroviny použité pro výrobu sušenek a jejich vliv na lidský organismus. Nakonec je popsán princip metod použitých pro stanovení jednotlivých kvalitativních parametrů. V experimentální části byly stanoveny vybrané parametry …víceAbstract:
This thesis deals with the quality parameters of buckwheat-based cookies during drying at moderate temperatures. Several types of alternative dietary lifestyles as well as ingredients used for cookies preparation and analytical methods are described in the theoretical part. The experimental part was focused on the determination of the chosen quality parameters in laboratory-prepared buckwheat cookies …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2017
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Zapletal, Tomáš. Vliv nízkých teplot sušení na kvalitu pohankových sušenek. Pardubice, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin