Vliv způsobu ustájení na obsah mikroorganismů v kravském mléce – Martina Červíková
Martina Červíková
Bakalářská práce
Vliv způsobu ustájení na obsah mikroorganismů v kravském mléce
Effect of Housing on the Content of Microorganisms in Cow's Milk
Anotace:
Tato práce se zabývá vlivem způsobu ustájení dojnic na obsah mikroorganismů v syrovém kravském mléce. V průběhu tří měsíců jarního a letního období roku 2015 bylo provedeno v pravidelných 14 - denních intervalech 6 odběrů mléka, vždy od dvou dojnic ve velkokapacitním kravíně a od dvou dojnic na rodinné farmě.Ve všech vzorcích byl stanovován celkový počet mikroorganismů, enterokoků a koliformních bakterií …víceAbstract:
This thesis focuses on the influence cow housing on the content of microorganisms in raw cow's milk. During the three months of spring and summer season in 2015 was performed in regular 14 - day's intervals of 6 milk sampling, always from two cows in large-capacity cow house and from two cows in family farm.In all of the samples was determined the total quantity of microorganism, enterococcus and coliform …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Eva Popelářová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ČERVÍKOVÁ, Martina. \textit{Vliv způsobu ustájení na obsah mikroorganismů v~kravském mléce}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/sgavjc/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Kvalita produkce
Práce na příbuzné téma
-
Farming Systems and Non-Timber Forest Products in Pshavi region, Georgia: Implication for Sustainable Use of Natural Resources
Kristýna Sosnovcová -
Mikrobiologická kvalita vzduchu ve větracích systémech obytných budov
Barbora Dvořáková -
Mikrobiologická kvalita výrobků z jedlého hmyzu
Alice Andrlová -
Mikrobiologická kvalita jogurtů
Adéla Filipová -
Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv
Adéla Samiecová -
Mikrobiologická kvalita buvolího mléka
Matylda Malá -
Mikrobiologická kvalita raw tyčinek
Jakub Rydval -
Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu a výrobků z něj
Kateryna Bezborodová
Název
Vložil
Vloženo
Práva