Příprava bílkovinných produktů z drůbežích tkání bohatých na kolagen – Bc. Aneta Polaštíková
Bc. Aneta Polaštíková
Master's thesis
Příprava bílkovinných produktů z drůbežích tkání bohatých na kolagen
Preparation of Protein Products from Collagen-Rich Poultry Tissues
Anotácia:
Diplomová práce pojednává o přípravě bílkovinných produktů z drůbežích tkání bohatých na kolagen, konkrétně z kuřecích žaludků. V teoretické části se práce zaměřuje na popis drůbeží tkáně, na vedlejší produkty z jatek, na kolagen, hydrolyzát a želatinu. V práci je zmíněna roční spotřeba drůbežího masa a vlastní porážka kuřat na jatkách skládající se z několika technologických okruhů. V práci jsou uvedeny …viacAbstract:
The thesis deals with the preparation of protein products from collagen-rich poultry tissues, specifically from chicken stomachs. The thesis consists of a theoretical and practical part. The theoretical part describes poultry tissues, by-products from slaughterhouses, collagen, hydrolysate and gelatine. It explains technological process of poultry slaughtering and cites annual poultry consumption per …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Polaštíková, Aneta. Příprava bílkovinných produktů z drůbežích tkání bohatých na kolagen. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Materials Technology / Polymer Engineering
Práce na příbuzné téma
-
Kolagenový hydrolyzát jako funkční polymer v kosmetické formulaci
Yelyzaveta Kryvoruchko -
Využití vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže na přípravu kolagenu.
Ladislav Bureš -
Rybí kolagen jako netradiční surovina pro přípravu želatina hydrolysátu
Barbora Nesládková -
Extrakce kolagenních produktů z nevyužitých částí drůbeže
Aneta Polaštíková -
Hmyzí protein v krmivech pro drůbež – kalkulace ceny produktu a marketingová strategie.
Barbora Pešková -
Ocenění podniku Vodňanská drůbež
Ganna Biryukova -
Hmyz – složka krmiv pro drůbež: ekonomické souvislosti a marketingová strategie.
Lukáš Konečný -
Automaticky řízený vchodový systém pro drůbež
Tomáš Grček