Ing. Roman Maco

Disertační práce

Regulácia kvality zrna sladovnického jačmeňa

Regulace kvality zrna sladovnického ječmene
Anotace:
Disertační práce byla zaměřena na popis a testování nových postupů a přípravků pro regulaci kvality a výnosu zrna sladovnického ječmene. Mezi kvalitativní parametry patřily obsah N-látek, hmotnost tisíce zrn, objemová hmotnost, velikost zrna a obsah škrobu. K těmto stanovením bylo přidáno určení velikosti kořenového systému a korelace mezi kořenovým systémem a výnosotvornými prvky (počet odnoží, počet …více
Abstract:
The dissertation was aimed at describing and testing new procedures and preparations to regulate the quality and yield of malting barley grain. The quality parameters included, N-substance content, thousand grain weight, specific weight, grain size and starch content. To these determinations were added the determination of the size of the root system and the correlation between the root system and …více
Abstract:
Dizertačná práca bola zameraná na popísanie a preverenie nových postupov a prípravkov na reguláciu kvality a výnosu zrna sladovníckeho jačmeňa. Kvalitatívne parametre zahrňovali, obsah N-látok, hmotnosť tisíc zŕn, objemovú hmotnosť, veľkosť zrna a obsah škrobu. K týmto stanoveniam sa pridalo aj stanovenie veľkosti koreňového systému a korelácie medzi koreňovým systémom a výnosotvornými prvkami (počet …více
 

Klíčová slova

řasy obiloviny biostimulace

Klíčová slova

biostimulácia obilniny riasy
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 7. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
  • Oponent: Radim Cerkal, doc. Ing., Ph.D., Ivo Hartman, Ing., Jiří Mlček

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Doktorský studijní program / obor:
Technologie potravin / Vlastnosti a zpracování zemědělských materiálů a produktů