Bc. Martina Kracíková

Diplomová práce

Účinek zařazení podílu moučných červů v krmné směsi na parametry užitkovosti a senzorickou kvalitu masa vykrmovaných kuřat

The effect of including the proportion of mealworms in the feed mixture on the performance parameters and sensory quality of the meat of fattened chickens
Anotace:
Diplomová práce se zabývá zjišťováním vlivu zařazení moučných červů (Tenebrio molitor) do diety vykrmovaných kuřat Ross 308 s ohledem na kvalitu masa. Cílem práce je pojednat o dosavadních poznatcích ve výživě zvířat a o legislativních omezeních. Kuřata byla rozdělena do tří skupin ve 4 opakováních: kontrolní skupina bez přídavku moučných červů, kuřata s podílem 2 % moučných červů (2) a kuřata s podílem …více
Abstract:
The diploma thesis deals with the influence of the inclusion of mealworms (Tenebnrio molitor) in the diet of broilers to quality of meat. The aim of work was to discuss the current knowledge in animal nutrition and legislative restrictions.The achieved weights, gains, feed conversion, carcass yields, breast and thigh mucle yields and sensory evalu-ation of breast and thigh muscle were recorde.Feeding …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Bc. Ing. Ondřej Šťastník, Ph.D.
  • Oponent: Marian Foltyn, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta