Obsah silic ve vybraných druzích léčivých, aromatických a kořeninových rostlin, které se používají i jako "zelené koření". – Martina Kyselová
Martina Kyselová
Bachelor's thesis
Obsah silic ve vybraných druzích léčivých, aromatických a kořeninových rostlin, které se používají i jako "zelené koření".
Choosen types of medical, aromatic, and spice plants contents ethereal oils, which are also used as a "green spice"
Abstract:
V této práci jsou popsány silice (éterické oleje). Je zde popsáno, co to silice jsou, kde se v rostlině vyskytují, jaké mají vlastnosti a účinky na lidské zdraví. Dále chemické složení silic a způsoby jejich izolace z rostlin. Je zde vypracován přehled nejznámějších druhů siličnatých rostlin, které jsou označovány jako "zelené koření". Součástí práce je i experimentální stanovení obsahu silic u vybraných …moreAbstract:
Ethereal oils are described in this bachelor's work. There is a characterization of ethereal oils, of its occurrence, properties and way of isolation these plants. The best-known types of these plants, which are called "green spice", are eleborated in this work. It also contains experimental determination of content by choosen samples, which were acquire from two sources - LEROS s.r.o company and from …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
- Reader: Josef Palas, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KYSELOVÁ, Martina. \textit{Obsah silic ve vybraných druzích léčivých, aromatických a kořeninových rostlin, které se používají i jako ''zelené koření''.}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Agronomy. 2015. Available from: https://theses.cz/id/sl7xxw/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Produkční a alelopatický potenciál rostlin z rodu saturejka
Lenka HOŘEJŠÍ -
Antioxidační aktivita léčivých, aromatických a kořeninových rostlin pěstovaných ekologickým a konvenčním způsobem
Monika Sabolová -
Effect of different drying methods on the volatile components of selected herbs
DORCAS ODUNAYO OSHO -
Faktory ovlivňující množství a kvalitu látek fenolické povahy v rodu Mentha L. (máta)
Ivana Životská -
Faktory ovlivňující množství a kvalitu látek fenolické povahy v rodu Mentha L. (máta)
Ivana Životská -
Faktory ovlivňující množství silice izolované z různých taxonů rodu Mentha L. (máta)
František Pražák
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights