Obsah silic ve vybraných druzích léčivých, aromatických a kořeninových rostlin, které se používají i jako "zelené koření". – Martina Kyselová
Martina Kyselová
Bakalářská práce
Obsah silic ve vybraných druzích léčivých, aromatických a kořeninových rostlin, které se používají i jako "zelené koření".
Choosen types of medical, aromatic, and spice plants contents ethereal oils, which are also used as a "green spice"
Anotace:
V této práci jsou popsány silice (éterické oleje). Je zde popsáno, co to silice jsou, kde se v rostlině vyskytují, jaké mají vlastnosti a účinky na lidské zdraví. Dále chemické složení silic a způsoby jejich izolace z rostlin. Je zde vypracován přehled nejznámějších druhů siličnatých rostlin, které jsou označovány jako "zelené koření". Součástí práce je i experimentální stanovení obsahu silic u vybraných …víceAbstract:
Ethereal oils are described in this bachelor's work. There is a characterization of ethereal oils, of its occurrence, properties and way of isolation these plants. The best-known types of these plants, which are called "green spice", are eleborated in this work. It also contains experimental determination of content by choosen samples, which were acquire from two sources - LEROS s.r.o company and from …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
- Oponent: Josef Palas, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KYSELOVÁ, Martina. \textit{Obsah silic ve vybraných druzích léčivých, aromatických a kořeninových rostlin, které se používají i jako ''zelené koření''.}. Online. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/sl7xxw/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Produkční a alelopatický potenciál rostlin z rodu saturejka
Lenka HOŘEJŠÍ -
Antioxidační aktivita léčivých, aromatických a kořeninových rostlin pěstovaných ekologickým a konvenčním způsobem
Monika Sabolová -
Effect of different drying methods on the volatile components of selected herbs
DORCAS ODUNAYO OSHO -
Faktory ovlivňující množství a kvalitu látek fenolické povahy v rodu Mentha L. (máta)
Ivana Životská -
Faktory ovlivňující množství a kvalitu látek fenolické povahy v rodu Mentha L. (máta)
Ivana Životská -
Faktory ovlivňující množství silice izolované z různých taxonů rodu Mentha L. (máta)
František Pražák
Název
Vložil
Vloženo
Práva