Mgr. Vendula Gajdová

Bakalářská práce

Glykemický index a jeho využití nejen ve sportu

Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá teorií glykemického indexu, jejím vznikem, vývojem a využitím v praxi. Je zde uveden stručný přehled glykemického indexu jednotlivých potravin, měření glykemického indexu a faktory, které jej ovlivňují. Čtvrtá a pátá kapitola popisuje využití této teorie při civilizačních onemocněních a ve sportu.
Abstract:
This bachelor work deals with theory of the Glycaemix Index (GI), its creation development and practical application of the theory in to practice. We summarise the GI of food, its laboratory measuring and factors which influence the GI. The fourth and fifth chapter describe possibleapplication of the teory of GI. For example civilisation diseases and sport.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2006

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 12. 6. 2006
  • Vedoucí: Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Fakulta sportovních studií

Masarykova univerzita

Fakulta sportovních studií

Bakalářský studijní program / obor:
Tělesná výchova a sport / Regenerace a výživa ve sportu