Faktory ovlivňující průběh postmortální změn v mase – Michaela Seilerová
Michaela Seilerová
Bachelor's thesis
Faktory ovlivňující průběh postmortální změn v mase
Factors affecting postmortem changes in pork meat
Abstract:
Cílem práce je vytvoření literárního přehledu o problematice kvality vepřového masa. V bakalářské práci jsou popsány nejen hlavní ukazatelé kvality vepřového masa s jeho chemickým složením, ale také vnější a vnitřní faktory, které se na jeho kvalitě významně podílejí. Maso má různorodou histologickou strukturu, proměnlivé chemické složení, stejně jako senzorické a technologické vlastnosti. Nutričně …moreAbstract:
The thesis focused on the summary of the quality of pork. The main indicators of the quality of pork and of meat generally together with a chemical composition and the external and internal factors dealing with the quality of meat are described in the thesis. The various histological structure, the variable chemical content, technological features are found in meat. The structure and composition depends …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SEILEROVÁ, Michaela. \textit{Faktory ovlivňující průběh postmortální změn v mase}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/slfgg2/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Animal Science / Animal Science
Theses on a related topic
-
Vliv genotypu a pohlaví prasat na technologické vady masa.
Jolana Jiráková -
Vliv genotypu a pohlaví prasat na technologické vady masa
Veronika Stará -
Kvalita vepřového masa
Michaela Seilerová -
Vlivy působící na jakost masa.
Michaela Trojanová -
Vliv pohlaví na vývoj svalových vláken a kvalitu vepřového masa
Šárka Nejedlá -
Vliv genotypu na kvalitu masa vykrmovaných kuřat
Kateřina Koutská -
Charakteristika svalových vláken ve vztahu ke kvalitě masa
Michaela Myšková -
Dopady přepravy na welfare zvířat a kvalitu masa
Karolína Trčková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights