Konzervační postupy v nápojovém průmyslu – Kateřina Trněná
Kateřina Trněná
Bakalářská práce
Konzervační postupy v nápojovém průmyslu
Preservation processes in the beverage industry
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje především na téma konzervační postupy v nápojovém průmyslu. V první části je vypracováno obecné základní látkové složení alkoholických i nealkoholických nápojů a jejich rozdělení, dále velmi důležitá mikroflóra nápojů, jak v pozitivním, tak i v negativním smyslu, která způsobuje zde probíhající procesy. Ve druhé části jsou zpracovány jednotlivé konzervační zákroky, s cílem …víceAbstract:
This bachelor thesis focuses primarily on the topic of preservation processes in the beverage industry. The first part deals with general basic substance composition of both alcoholic and non-alcoholic beverages, and their division. Furthermore, the thesis focuses on the important microflora of beverages in the sence of both positive and negative way of causing there ongoing processes. The second part …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Oponent: Jitka Vosáhlová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts of Asian spices against food pathogens in liquid and vapor phase
Kateřina Vihanová -
Optimalizace koncentrace a dávkování alternativních organických a anorganických látek určených k ošetření osiva sóji luštinaté a řepky olejné
Maxmilián Czernin -
Rostlinné a bakteriální polysacharidy jako možné kryo- a lyo-protektivní látky pro dlouhodobou konzervaci a vývoj nových probiotik či synbiotik
Veronika Ryšavá -
Přírodní látky a nové materiály s antimikrobiálními účinky
Pavlína HOZOVÁ -
Identification of Brand Preferences in the Cola Beverages Market
Aarthi Muthulingam -
Unraveling the Success of Prime Beverages: An Analysis of the Marketing Mix
Laman Guliyeva -
Risk Assessment of International Sales Contracts in Beverages Market
Igor Osadchenko -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur